Βραβεύτηκε για την προσφορά του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε πρόσφυγες και μετανάστες ο πατέρας Ιωάννης Λουκάς Γρηγόριος, ιερομόναχος της Φραγκισκανής Κουστωδίας των Αγίων Τόπων, ενορίτης Ρόδου και Κω.

Η βράβευσή του έγινε σε τελετή στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου τιμήθηκαν επίσης ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος και ο γνωστός για την προσφορά του συμπολίτης μας κ. Ντίνος Μαντικός.

Για την βράβευση, η Osservatore Romano θρησκευτική και πολιτική εφημερίδα του Bατικανού, έγραψε τα εξής:
O Πατήρ Ιωάννης Λουκάς Γρηγόριος, ιερομόναχος της Φρανγκισκανής Κουστωδίας των Αγίων Τόπων, ενορίτης Ρόδου και Κω, για τον οποίον αναφερόμαστε συχνά στο “L’ Osservatore Romano” η εξαιρετική δέσμευση υπέρ των προσφύγων που αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά, που ο οποίος παρέλαβε χθες από τα χέρια του πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, την ταυτού εξοχότατη κυρία Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli), την τιμή του Ιππότη του Τάγματος του Αστέρα της Ιταλίας.

Η αναγνώριση, που δόθηκε από τον πρόεδρο Σέργιο Ματαρέλα-(Sergio Mattarella), θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του ιταλικού κράτους σε όσους εργάζονται στο όνομα της αλληλεγγύης.

Επιπρόσθετα, θέλουμε να σημειώσουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος απέσπασε παρόμοια τιμή στον πατέρα Λουκά και τον κ. Ντίνο Mαντικό για το ακούραστο έργο τους που υποστηρίχθηκε από το εξωτερικό και από τους πολλούς γενναιόδωρους ανθρώπους της Ρόδου.

Η Καθολική Εκκλησία συνεχίζει να εξυπηρετεί 600 άτομα κάθε Τρίτη με δέματα φαγητού.
Όπως μας λένε οι Άγιες Γραφές ὅσον ποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν δελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων ἐμοὶ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.