Συνάντηση συνεργασίας με τους Εκπαιδευτικούς Θεολόγους του Νησιού είχε ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομοῦ Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης και η αν. Οργανωτική Συντονίστρια του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου κ. Αδαμαντία Φατσέα απηύθυναν χαιρετισμό. Η συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ01 – Θεολόγων κ. Ελένης Μιχαλοπούλου, στο Πνευματικό Κέντρο ενοριακού ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω πόλεως Ρόδου, με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τον Covid-19.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε και δεξιώθηκε τους /τις Εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν το Μάθημα των Θρησκευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νησιού. Οι Εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της συνάντησης, κατέθεσαν ηλεκτρονικά ερωτήσεις και προβληματισμούς, σχετικές με το μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίες τέθηκαν υπόψη του Σεβασμιότατου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος, συνοψίζοντας τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των Θεολόγων, αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις της μετανεωτερικότητας και τις επίδρασεις τους στη θεολογική σκέψη του σήμερα, εστίασε στην αξία της συμπληρωματικότητας των ενεργειών, ενώ υπήρξε και εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, όπως και σύντομες τοποθετήσεις.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «…οἱ πολλοὶ ἓν σῶμά ἐσμεν ἐν Χριστῷ, ὁ δὲ καθ᾿ εἷς ἀλλήλων μέλη» [Ρω 21,5], τονίζοντας την εν αγάπη υπευθυνότητα , που σε κάθε μέλος της κοινωνίας αντιστοιχεί.

Κλείνοντας οι εκπαιδευτικοί αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, πρότειναν να υπάρξει συνέχεια των συναντήσεων και να εξεταστεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης Συνεδρίου για όλους/ες τους/τις Εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.