Σε αργία τέθηκε έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το αρμόδιο δικαστήριο ο 49χρονος ιερέας ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού από την Εσθονία μετά από καταγγελία που έκανε στις αστυνομικές αρχές ο τελευταίος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθεί ποινική δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας για τον 49χρονο ιερωμένο, ο οποίος και παραπέμφθηκε με απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου να δικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ροδιακής”, μετά την εξέλιξη αυτή και με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία, ο ιερέας τιθεται σε αργία από τα καθήκοντά του έως και την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιερέας αρνείται τα όσα του καταλογίζονται ενώ η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας μετά την καταγγελία που έκανε στις 13 Ιουλίου ο 30χρονος Εσθονός στην αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, όλα φέρονται να ξεκίνησαν με την επίσκεψη στις 12 Ιουλίου το απόγευμα. Τότε ο 30χρονος αλλοδαπός από την Εσθονία μετέβη στο μοναστήρι που είναι ιερέας ο 49χρονος, και κατά την παραμονή του εκεί γνωρίστηκαν. Ο αλλοδαπός καταγγέλει επίσης ότι αγόρασε ένα σταυρό από εκεί τον οποίον τελικά ξέχασε και γι αυτό την επόμενη μέρα, στις 13 Ιουλίου το πρωί, επέστρεψε στο μοναστήρι για να τον πάρει. Ο Εσθονός καταγγέλει ότι τότε ο ιερέας του πρότεινε να τον ακολουθήσει σε έναν άλλο χώρο, και εκεί φέρεται να ζήτησε ο 49χρονος από τον αλλοδαπό να βγάλει τα ρούχα του για να τον αλείψει με λάδι.

Ο Εσθονός καταγγέλει ότι αυτή η διαδικασία έγινε μονο στα γεννητικά του όργανα, ο ίδιος δεν αντέδρασε, και όταν έφυγε από το Μοναστήρι μεσημέρι της 13ης Ιουλίου κατήγγειλε τον ιερέα για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.