Διαβάστε το δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Ιερός Ιδρυματικός Ναός Αγίου Τρύφωνος Ρόδου στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό τους Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου, την Κυριακή 19η Μαΐου 2019, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, και στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από το 1919, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός, θα τελέσει Τρισάγιο μετά την Θ. Λειτουργία για τους 353.000 και πλέον νεκρούς, του άγριου ξεριζωμού από την γη των προγόνων μας και του εξοντωτικού και φρικτού διωγμού μέχρι θανάτου ενός ολόκληρου γένους από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Τούρκικού κράτους.

Οι Πόντιοι αλλά και όλο το Ελληνόψυχο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, σήμερα με το κεφάλι ψηλά δηλώνουμε, ότι η μνήμη της γενοκτονίας αυτής δεν θα σβήσει ποτέ.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ζητούμε το αυτονόητο, την αναγνώριση της γενοκτονίας αυτής επιτέλους, και όχι μόνο Ελλήνων του Πόντου αλλά και των άλλων 500.000 Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ, να μιλάμε για το κλάμα και τον σπαραγμό, τόσο στα παιδιά μας αλλά και σε όλους για τον κτηνώδη χαμό χιλιάδων αδελφών του Πόντου μας.

Επίσης, απότιση φόρου τιμής και προσευχής υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κοιμηθέντων εν Κυρίω, τέκνων της γείτονος για την άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία των δώδεκα κατηχητόπουλων στην γείτονα χώρα, την μαρτυρική Συρία από φονταμενταλιστές της τζιχάντ αλλά και πάντων των φρικτώς τελειωθέντων αμάχων χριστιανών μαρτύρων ανά τον κόσμο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.