Παραμονή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, τέλεσε τρεις εσπερινούς σε διαφορετικούς Ναούς. Πρώτος Εσπερινός στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος με πλήθος κόσμου, τέλεσε την ακολουθία της Αρτοκλασίας των εορταζόντων και εορταζουσών.

Στο τέλος μετά τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, δέχθηκε συμβολικό δώρο από τους, Πρωτοπρεσβύτερο – Εκπαιδευτικό Κυριακό Μανέττα (Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης & Τριών Ιεραρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου), τον Οικονόμο Χρήστο Σιάννα (Εφημέριο του Αγίου Παντελεήμωνος πόλεως Ρόδου) και τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τοκούζη (Εφημέριο του Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου Ρόδου) για τα 15 έτη από την χειροτονία του.

Επίσης τέλεσαν Τρισάγιο στην μνήμη της αδικοχαμένης Φοιτήτριας Ελένης Τοπαλίγου από το Διδυμότειχο και του αειμνήστου πατρός Νικολάου Παραδίση σε φορτισμένο κλίμα.

Δεύτερος πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φουντουκλή Ρόδου συμμετέχοντας και ο Εφημέριος του Δ.Δ. Διμυλιάς Ρόδου π. Ιωάννης Παρτσακουλάκης και εκεί με τα κεράκια κατανυκτικά δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς έπεσε το σκοτάδι στο δάσος. Πρόκειται για Τετράκογχο ναό με τρούλο του 15ου αιώνα με τοιχογραφίες εκλεκτικής τεχνοτροποίας που έχουν υποστεί αλλοίωση από απόπειρες αποκατάστασης κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας (1912-1943). Βρίσκεται στην ύπαιθρο, δίπλα σε πηγή με κρήνη επί της επαρχιακής οδού Προφήτη Ηλία, 3,2 χλμ. δυτικά του χωριού Ελεούσα.

Έγινε η Λιτανεία της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Νικολάου, τελέσθηκε η Αρτοκλασία και όλοι προσευχόμενοι πήραν δύναμη εξ ύψους ευχόμενοι να συναντηθούμε και να συμπροσευχηθούμε και του χρόνου.

Τρίτος Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας σε ένα εξωκκλήσι προς τιμήν του Αγίου Νικολάου.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.