Στα πλαίσια της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στα πλαίσια της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» υποδέχθηκαν τη Φλόγα της Αγάπης στην πόλη του Ρεθύμνου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Με ένα δυνατό μήνυμα «Όλοι μαζί στο Ρέθυμνο!», τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» υποδέχτηκαν τη Φλόγα της Αγάπης στην πόλη του Ρεθύμνου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος το περασμένο Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, στα πλαίσια της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης , κα Βάσω Λουλούδη και κος Μανώλης Καρνιλάκης, έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στη βραδιά και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης την οποία χαιρέτησαν ο πατέρας Νικόλαος Νικηφόρου, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, κος Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου, η κα Μαίρη Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, ο κος Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρέθυμνου, η κα Εύη Κλούρα, εκπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Ε.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), η κα Δέσποινα Ροδουσάκη, Πρόεδρος του ΣΕΑ Χανίων- μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α, ο κος Dianel Mangini, Πρόεδρος του ΣΕΑ Τοσκάνης Ιταλίας «Fratres Fabbrica» και η κα Έλενα Κωνστάντος, Επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας στο Λιβόρνο της Ιταλίας, στέλνοντας ο καθένας με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο το δικό του μήνυμα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρέθυμνο: 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών
Φωτογραφία Unsplash – Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών
06/10/2021, 13:38
Tο Ρέθυμνο μπορεί και πρέπει να αιμοδοτεί εθελοντικά! Μπορεί να στηρίζει και να βοηθά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που υποφέρουν. Η εκδήλωση για τη 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών γίνεται με την υποστήριξη και την παρουσία ανήσυχων ανθρώπων, εθελοντών, πρόσχαρων και πρόθυμων να προσφέρουν την ανιδιοτελή αγάπη τους στον συνάνθρωπο,στέλνοντας το μήνυμα ότι η προσφορά δεν γνωρίζει σύνορα. Η αγάπη για τον άγνωστο πάσχοντα δεν έχει όρια κοινωνικά ή γεωγραφικά ,καθώς ο ανθρώπινος πόνος είναι ένας. Και ο τρόπος είναι ένας! Η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο!

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκαν τη Φλόγα της Αγάπης στο Ενετικό Λιμάνι, αφού λίγη ώρα πριν κατέφθασε στην είσοδο της πόλης του Ρεθύμνου με τη συνοδεία της κας Δέσποινας Ροδουσάκη, Προέδρου του ΣΕΑ Χανίων «Αγιος Ιωάννης» – υπεύθυνη για την Αμφικτιονία της Π.Ο.Σ.Ε.Α που θα φιλοξενηθεί τη φετινή χρονιά στα Χανιά- για να την παραλάβει και να τη συνοδεύσει η ομάδα με τους μικρούς ποδηλάτες του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ρεθύμνου Atlas Cycling Team. Η Αφή της Φλόγας έγινε από την κα Έλενα Κωνστάντος, Επίτημη Ελληνίδα Πρόξενος που ταξίδεψε από την Ιταλία για τον σκοπό αυτό.

Τα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου έλαμψαν από την Φλόγα της Αγάπης και φώτισαν τις καρδιές των Ρεθεμνιωτών και των Ιταλών αδελφών εθελοντών αιμοδοτών. Με τη συνοδεία του Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, της Πέπης Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, της Έλενας Κωνστάντος, τους «Χοροκρήτες», των εκπροσώπων από φορείς, από τα σώματα ασφαλείας, τους συλλόγους και τα σχολεία αλλά και πλήθος κόσμου κι εθελοντών, η Φλόγα της Αγάπης έγινε οδηγός αυτού του ιερού σκοπού, δίνοντας έτσι το παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους…μία υπενθύμιση το πόσο σημαντικό είναι να δίνεις αίμα όταν δεν χρειάζεται, αλλά και όταν χρειαστεί. Μην ξεχνάμε ότι και μ΄ αυτόν τρόπο στηρίζουμε το μοναδικό νοσοκομειακό ίδρυμα του Νομού Ρεθύμνης.

Στις δράσεις συμμετείχε μαζί με την Επίτιμη Ελληνίδα Πρόξενο του Λιβόρνο κυρία Έλενα Κωνστάντος κι ο αντίστοιχος σύλλογος στην περιοχή της Τοσκάνης, στην πόλη Φάμπρικα του Δήμου Πεσκιόλι «Fratres Fabbrica» οι οποίοι έχουν υπογράψει μαζί με τους «Δότες Ζωής» σύμφωνο αδελφοποίησης από τον περασμένο Ιούλιο στην Ιταλία. Τα μέλη του ιταλικού συλλόγου γεύτηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρέθυμνο την κρητική και ρεθεμνιώτικη φιλοξενία. Συμμετέχοντας στην 19η Λαμπαδηδρομία, ευελπιστούν τα μέλη και των δύο συλλόγων, η Φλόγα της Αγάπης να περάσει τα σύνορα της Ελλάδος και οι «Δότες Ζωής» ν΄ ανάψουν τον βωμό την επόμενη χρονιά στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το συμβούλιο των «Δοτών Ζωής» έπειτα από ομόφωνη απόφαση, βράβευσε τον πατέρα Γεώργιο Γαλεράκη, πρώτο Πρόεδρο και ιδρυτή του ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», αποδίδοντάς του παράλληλα τον τίτλο του ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Την αναμνηστική πλακέτα παρέδωσε ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου.

Η μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου έδωσε το παρών και βοήθησε με τη μουσική των παιδιών στο ταξίδι της Φλόγας της Αγάπης για να στεριώσει στις ψυχές των Ρεθεμνιωτών μας, των εθελοντών αιμοδοτών μας!

Ο βωμός άναψε από την Ελληνίδα Επίτιμη Πρόξενος του Λιβόρνο, κα Έλενα Κωνστάντος, με την ευχή να οπλίσει με δύναμη τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης. Μία στιγμή συγκινητική αφού αμέσως μετά και με χέρια πλεγμένα και με σταθερά και δυνατά ρυθμικά βήματα οι Χοροκρήτες χόρεψαν γύρω από τον βωμό το χορό της αγάπης, της αλληλεγγύης , του «εμείς και του μαζί»!

Μία συγκινητική βραδιά που έκλεισε με τραγούδι και μουσική από το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη.»

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», ευχαρίστησαν θερμά όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.