Στην αγκαλιά του Θεού βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Μελαμπιανή γερόντισσά Πανσέμνη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σωτήρα Χριστού στο Ρέθυμνο.

Η γερόντισα Πανσέμνη, κατά κόσμο Παγώνα Αυγουστάκη, γεννήθηκε στις Μέλαμπες το 1925.

Σε ηλικία 16 χρονών αποφάσισε να αφιερώσει την ζωή της στο Θεό.
Ηρθε μαζί με τη μητέρα της στην Ι.Μ. Σωτήρος Χριστού στο Ρέθυμνο. Ασκήτεψε δίπλα στον φωτισμένο γέροντα Νέστωρα, κτήτορα και Ηγούμενο του μοναστηριού, που σε δύσκολους καιρούς προσπαθούσε να αναστυλώσει και να οργανώσει το Μοναστήρι .
Οι κανόνες της μοναχικής ζωής, και το φωτισμένο παράδειγμα του Νέστορα βοήθησαν τη μικρή τότε Πανσέμνη, να προκόψει στην πνευματική ζωή , την εργατικότητα, και παράλληλα στην αγιογραφία που διδάχτηκε από αυτόν.
Εκεί όμως που διακρίθηκε η Γερόντισα ήταν η αγάπη της στο Θεό και στους ανθρώπους, αρετές που τώρα και 60 και πλέον χρόνια, που ήταν ηγουμένη του Μοναστηριού μαρτυρούνται τόσο από τις μοναχές του μοναστηριού, που την είχαν ως μητέρα τους, όσο και από το πλήθος των προσκυνητών που τη γνώρισαν και τη θαύμαζαν.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ήταν και η αγάπη της για το χωριό της, που δεν παρέλειπε σε κάθε ευκαιρία να την εκδηλώνει, τόσο με την αναφορά της στο όνομα των Αγίων 4 Μαρτύρων και τις όμορφες παραδόσεις του χωριού της, όσο και με τις συχνές επισκέψεις της – προσκυνήματα- στις Μέλαμπες . Το τελευταίο ήταν με συνοδεία 4 μοναχών στην Λειτουργία της εορτής της Αγίας Παρασκευής το περασμένο καλοκαίρι.

Αιωνία της η μνήμη.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Σάββατο, στην Ιερά Μονή του Σωτήρος στο Ρέθυμνο στις 4:00 το απόγευμα .

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.