Ιερέας που κατοικεί σε χωριό του Νότου του Ρεθύμνου κατηγορείται για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επιτέθηκε στην παπαδιά του με σκοπό να την χτυπήσει ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, στο σπίτι κατοικίας τους που βρίσκεται σε χωριό του Δήμου Αγίου Βασιλείου και έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, στην οποία ανήκει υπηρεσιακά.
Πρόκειται για ακόμα ένα κληρικό, ο οποίος στο παρελθόν υπηρετούσε σε άλλη Μητρόπολη της Κρήτης και όταν κατηγορήθηκε για βίαιη συμπεριφορά, αντί να τιμωρηθεί, μετατέθηκε σε Μητρόπολη του εξωτερικού από όπου επίσης εκδιώχθηκε και τελικά κατέληξε στην Μητρόπολη Λάμπης, όπου καταστάθηκε εφημέριος σε διάφορα χωριά και τελευταία είχε σταλεί σε χωριό κεντρικά του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Ωστόσο δεν κατάφερε να ξεχάσει την βίαιη συμπεριφορά του, η οποία εκδηλωνόταν συχνά εναντίον της παπαδιά του λόγω αλκοολισμού και πολλές φορές μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους. Το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψε μεθυσμένος στο σπίτι του και επιτέθηκε αναίτια στην πρεσβυτέρα. Κάποια στιγμή φέρεται να πήρε στα χέρια του κάποιο μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο και εκείνη τρομαγμένη κατάφερε να βγει έξω από το σπίτι και να διαφύγει. Εκείνος συνέχισε να την καταδιώκει στους δρόμους και στα γειτονικά χωράφια και τελικά εκείνη διασώθηκε αφού κατάφερε να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων έχει σχηματίσει κατηγορητήριο και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος τον έθεσε σε αργία.

Ο ιερέας συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής και ανακρίνεται από το Αστυνομικό Τμήμα Σπηλίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.