Ρέθυμνο: Δεκάδες αγρότες έχουν περικυκλώσει το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την κατάληψη του δασαρχείου.

Περισσότεροι από 200 αγρότες έχουν περικυκλώσει το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου απόψε και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την κατάληψη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαδηλώνουν ειρηνικά το αίτημα τους και δηλώνουν πως δεν φεύγουν αν δεν πάρουν μαζί τους τους συνάδελφους τους που συνελήφθησαν το πρωί στο Δασαρχείο, το οποίο επίσης συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα και στον κ. Ανακριτή Ρεθύμνου το απόγευμα. Τους απαγγέλθηκε κατηγορία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και κρατούνται το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου να δικαστούν το πρωί της Παρασκευής με την διαδικασία του αυτοφώρου. Το γεγονός της κράτησης τους έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των συναδέλφων τους που ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι.

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατάληψης του δασαρχείου καταγγέλλουν την αστυνομική και εισαγγελική παρέμβαση

«Καταγγέλλουμε την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη του δασαρχείου Ρεθύμνου από τους αγρότες και τις συλλήψεις των αγωνιζόμενων αγροτών.

Με την πολιτική του ροπάλου και της καταστολής η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην πατρογονική γη και στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους , παλεύοντας ενάντια στην επέλαση των εταιριών της ενέργειας που θα καταπνίξουν τα βοσκοτόπια και τα χωράφια της ορεινής και της ημιορεινής ζώνης της Κρήτης με τις ευλογίες και την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κράτους. Οι ψεύτικες υποσχέσεις του Σκρέκα για κατοχύρωση δήθεν του αγροτικού κλήρου μεταφράζονται τώρα σε συλλήψεις των αγωνιζόμενων αγροτών και σε εισβολή των αστυνομικών στην κατάληψη. Την ίδια στιγμή το αγροτικό εισόδημα αποδεκατίζεται μέσω της ΚΑΠ και η αγροτιά ατενίζει το φάσμα του ξεκληρίσματός της σε μια περίοδο επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας ενάντια στα λαϊκά στρώματα.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο των αγωνιζόμενων αγροτών
Διεκδικούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους αγρότες
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να νικήσουν».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων

«Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου χαιρετίζει τον αταλάντευτο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στη συνέχεια της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλη άλλων σωματείων, επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, την κατάληψη του Δασαρχείου. Εργάτες και αγρότες έγιναν ένα, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που ξεκληρίζει από την μία τους μικρούς παραγωγούς και από την άλλη χτυπάει τα δικαιώματά στην εργασία, στο 8ωρο με το νόμο Χατζηδάκη και τους υπόλοιπους αντεργατικούς νόμους.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Μόνο με την Συμμαχία των φτωχών βιοπαλαιστών αγροτών με την εργατική τάξη, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να βάλουμε στο προσκήνιο της δικές μας ανάγκες.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται, από κράτος και περιφέρεια, για να σταματήσει ο αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων. Μόνοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι μέσα από την οργάνωσή τους, τους συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα των χωριών, ,έχουν το λόγο να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και ταξικό εργατικό κίνημα, θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, στηρίζοντας τον αγώνα τους και το επόμενο διάστημα.

Μαζί στη πορεία διεκδίκησης για μείωση του κόστους παραγωγής, για απόσυρση της ΚΥΑ για τις επιδοτήσεις, για να δοθεί στο σύνολο του άμεσα το κορονο-επίδομα όπως και το σύνολο των επιδοτήσεων, για απόσυρση των δασικών χαρτών και να αναλάβει το κράτος όλη την διαδικασία και το κόστος των ενστάσεων μέχρι τότε , διασφαλίζοντας την περιουσία του λαού. Αυτά είναι ζητήματα που απασχολούν πολλούς εργαζόμενους που συμπληρώνουν το εισόδημά τους με αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες.

Ο εχθρός είναι κοινός, λοιπόν, κοινός και ο αγώνας, κοινά και τα αιτήματα», αναφέρει ανακοίνωση του συνδικάτου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.