Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα των Εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου, στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων, το απόγευμα της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου, ένα χαρμόσυνο γεγονός ελάμπρυνε έτι περισσότερο την ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ετέλεσε σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως την Ρασοφορία του δοκίμου αδελφού της Μονής κ. Γεωργίου Γκαντζούνη, ο οποίος είναι αριστούχος Dr. Φυσικής με πολλούς μεταδιδακτορικούς τίτλους σπουδών στην Ελλάδα και σε Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης και τυγχάνει υιός του Καθηγητού Θεολόγου κ. Μιχαήλ Γκαντζούνη εκ της πόλεως του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος.

Η Ακολουθία της Ρασοφορίας ετελέσθη στο Ιστορικό Καθολικό της Μονής προ της απολύσεως του Εσπερινού, παρουσία των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών: Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκταρίου Υφαντίδη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Νέων Ερυθρών Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δωροθέου Βουρλή, οι οποίοι προσήλθαν με μέλη των Αδελφοτήτων, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Μαργαρίτου, Ιερέων της Περιφερείας Καμένων Βούρλων και μεγάλου πλήθους πιστών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.