Με ένα ακόμη μέλος να προστίθεται στην συνοδεία αξιώθηκε η κοινοβιακή αδελφότητα τής Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο.

Ο νέος μοναχός, π. Παντελεήμων, εκάρη μοναχός από τον προσκληθέντα Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο, κατά την Θεία Λειτουργία τής Κυριακής 9ης Αυγούστου στο Καθολικό τής Μονής.

Συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος τής Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, οι ιερομόναχοι τής Μονής Αρχιμ. Αλέξιος και Νεόφυτος καθώς και επισκέπτες κληρικοί.

Ο ηγούμενος, Επίσκοπος Λεόντιος, επιβραβεύοντας τον ένθεο ζήλο και υπακοή τού νέου μοναχού Παντελεήμονος, ο οποίος ολοκλήρωσε την περίοδο τής δοκιμασίας, όπως ορίζουν τα μοναστηριακά τυπικά, τον ενέταξε σήμερα επισήμως και ως μοναχό σε μία από τις μακροβιότερες μοναστικές συνοδείες τού νησιού μας.

Κατά το Κοινωνικό ο προεξάρχων Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας τής Θείας Λειτουργίας, ο νεοκαρείς μοναχός δέχθηκε τις ευχές τής Αδελφότητας και των προσκυνητών τής Μονής στο Συνοδικό, όπου μοίρασε κεράσματα και αναμνηστικά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σήμερα, τόσο στο Άγιον Όρος όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, εορτάζεται πανηγυρικά η μνήμη τού Αγίου Παντελεήμονος, το όνομα τού οποίου δόθηκε στον νέο μοναχό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.