Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με τιμές ήρωα ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο παλληκάρι της Εθνικής Φρουράς. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας απηύθυναν το ύστατο χαίρε στο Λοχαγό Ξάνθο Κυριάκου, ο οποίος από σήμερα βρίσκεται στα σπλάχνα της αγαπημένης του πατρίδας.

«Σήμερα αδελφέ μου τα χέρια μας έχουν χωρίσει, το κοινό μας ταξίδι έχει φτάσει στο τέλος του. Για μέσα είσαι ο δικός μου ήρωας, ο φύλακας άγγελος μου που με συμβούλευε και προστάτευε από κάθε κίνδυνο της ζωής και της εργασίας μας», είπε στον επικήδειο ο αδερφός του, Αντώνης Κυριάκου.

«Χαμογελούσε πάντα … πέθανε με τη στολή του …», είπε η Σύζυγός του στον επικήδειο, Χρυσάνθη Φυλακτού.

«Αγαπημένε φίλε Ξάνθο, ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι θα έρχονταν έτσι τα πράγματα και θα είμαστε εδώ για να σε αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά, αφού φεύγεις για την αιωνιότητα μόλις στα 33 σου χρόνια», είπε ο συνάδελφος του, Υπολοχαγός, Θεόδωρος Νικολάου.

Η κηδεία του άτυχου λοχαγού, επικεφαλής της Διμοιρίας Εξορύξεως Ναρκών Ξηράς στο 70 Τάγμα Μηχανικού, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, τελέστηκε το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωσμά του Αιτωλού στον Άγιο Αθανάσιο.

«Μου έλεγες πάντα με περηφάνια, Αντώνη το επάγγελμα μας είναι λειτούργημα και είναι τιμή μας να υπηρετούμε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς ως αξιωματικοί», είπε ο αδερφός του.

Το γραφείο του, είπε ο αδελφός του, ήταν τα ναρκοπέδια και οι χώροι εκπαίδευσης και έδινε το όλο του το είναι για το καλό της υπηρεσίας, ρισκάροντας καθημερινά τη ζωή του για το καλό της πατρίδας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.