Εμπάργκο: Η απόφαση της ΕΕ να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο οδηγεί σε νέα αύξηση των τιμών και άμεση επιβάρυνση της βάσης της κοινωνίας! Υπό το πρίσμα αυτό, διαμορφώνεται κλίμα αναγκαίας πρόωρης προσφυγής στις….

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι διεθνείς εξελίξεις, η εμπόλεμη κατάσταση Ρωσίας – Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη των τιμών των καυσίμων, σε συνδυασμό με την γενικευμένη ακρίβεια και τον πληθωρισμό δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό στην οικονομία και τη χώρα, την ίδια στιγμή που οι Τουρκικές προκλήσεις δίνουν και παίρνουν και ένα σκηνικό αβεβαιότητας πλανάται πάνω από το Αιγαίο!

Ταυτοχρόνως το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μέχρι το τέλος του έτους, που αποφασίστηκε χθες από την ΕΕ, εντείνει τις ανησυχίες για περαιτέρω μεγάλη άνοδο των τιμών σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, που στο τέλος της ημέρας θα βαρύνει τα νοικοκυριά, εκ των οποίων μικρά και μεσαία εισοδηματικά είναι αβέβαιον κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν!

Υπό αυτό το πρίσμα των ραγδαίων εξελίξεων που αναπόφευκτα θα επηρεάσουν την βάση της κοινωνίας, δημιουργώντας εκτός των άλλων ένα τεταμένο οικονομικά κλίμα, που είναι αβέβαιο να προσδιοριστεί η διάρκεια του και πότε θα εκτονωθεί, θεωρείται πιθανόν να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και να επιταχύνει – επισπεύσει καταστάσεις!
Ως γνωστόν την ώρα τούτη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τη λήψη μέτρων για τα νοικοκυριά, όσον αφορά την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος μέχρι και 80%, αλλά και σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, την ηγετική ομιλία στο Κογκρέσο και την αποδοχή από τον Μπάιντεν και τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, έχει ανακάμψει δημοσκοπικά, «κλειδώνοντας» – την δεύτερη Κυριακή και μετά από αναγωγές- το 36%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κινηθεί από 25% έως 27%-28% και το ΠΑΣΟΚ γύρω στο 15%, όπως υποστηρίζουν οι δημοσκόποι!

Υπό το πρίσμα αυτό, δεδομένης της οικονομικής, πολιτικής και διεθνούς αβεβαιότητας αλλά και της επίδρασης στη βάση της κοινωνίας και των ψηφοφόρων, του εμπάργκο από πλευράς ΕΕ στην αγορά ρωσικού πετρελαίου, στο Μαξίμου αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα αρχίζουν να βλέπουν ως εξέλιξη αναγκαία, για να μην πω μοιραία, την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο, πριν πιάσουν τα κρύα, πριν τη μεγάλη κατανάλωση πετρελαίου και με την κοινωνία να προέρχεται μετά από ένα συγκλονιστικό όπως αναμένεται καλοκαίρι για τον τουρισμό, ο οποίος θα ξεπεράσει εντυπωσιακά το ιστορικό 2019 σε αφίξεις και έσοδα!

Αδιαμφισβήτητα η προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο ήταν ούτως ή άλλως η μία από τις δύο επιλογές για την κυβέρνηση, η οποία εφέρετο ωστόσο αποφασισμένη να εξαντλήσει τη θητεία και να προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών κάπου μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου!

Ωστόσο πλέον τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ανατρέπουν σχεδιασμούς σε βάθος χρόνου!

Υπό την οπτική γωνία αυτή δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, αντιθέτως μάλιστα φαίνεται ως το πιθανότερο, ο πρωθυπουργός λίγο πριν την ΔΕΘ, δηλαδή γύρω στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου να προκηρύξει πρόωρες εκλογές οι οποίες θα διενεργηθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου!

Αρκεί φυσικά το καλοκαίρι, υπό την έννοια των πυρκαγιών, να έχει εξελιχθεί ομαλά και να μην βιώσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που με τη σειρά τους θα προκαλέσουν νέες πολιτικές και εκλογικές ανατροπές!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.