ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ: Ο επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε ότι η UOC θα πρέπει να εκκενώσει τη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου εντός 3 ημερών και «να επιστρέψει την περιουσία της στο μουσείο».

Ο υπουργός Πολιτισμού Αλεξάντρ Τκατσένκο δήλωσε ότι η επιτροπή ολοκλήρωσε την επιθεώρηση της Κάτω Λαύρας και ζήτησε από την UOC να εκκενώσει το μοναστήρι εντός 3 εργάσιμων ημερών. Ο Τκατσένκο δημοσίευσε τη σχετική δήλωση στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η UOC δεν εκκενώσει του χώρους του μοναστηριού, «θα γίνει δικαστήριο για την υιοθέτηση της κατάλληλης απόφασης για την άρση του εμποδίου στο μουσείο στη χρήση του ακινήτου».

Ο Τκατσένκο είπε επίσης ότι η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού «έλεγξε και επέστρεψε στην ιδιοκτησία του κράτους 79 αντικείμενα της Λαύρας»:

«Το καθένα βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση. Η UOC Πατριαρχείου Μόσχας επέτρεψε τη μη εξουσιοδοτημένη αναδιάρθρωση, την ολοκλήρωση, την ανάπλαση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και την κατασκευή νέων κτιρίων στους χώρους του μουσείου, – είπε συγκεκριμένα. – Σήμερα οι εκπρόσωποι της Μονής αρνήθηκαν να αποδεχθούν την Πράξη αποδοχής και μεταβίβασης της κρατικής περιουσίας μέσω της γραμματείας».

Όπως αναφέρει η ΕΟΔ, η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, με αλυσοπρίονα και χωρίς δικαιολογητικά, σφράγισε τις υπόγειες στοές της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.