Δήλωση της Ραχήλ Μακρή για την Ανάσταση-Ο Χριστός είχε δηλώσει στους μαθητές Του “αποκτανθήναι και τη τρίτη ημέρα εγερθήναι”, δηλαδή ότι θα καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί.

Ο Ιησούς Χριστός πεθαίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.
Για αυτό το λόγο, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ορίσει ως ώρα της Ανάστασης, ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάει η τρίτη ημέρα, με το σκεπτικό πως όποτε κι αν αναστήθηκε ο Χριστός, η σωστή ώρα περιέχεται μέσα στην Κυριακή.
Φαίνεται πως κάποιοι επίγονοι του Πόντιου Πιλάτου, Αρχιερείς και Φαρισαίοι, αποφάσισαν να το αλλάξουν θυμίζοντας εκείνο το Σάββατο, που συγκεντρώθηκαν και τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης». Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.
Τέτοιες κουστωδίες ζήσαμε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα και συνεχίζουμε να βιώνουμε με κλειστές τις εκκλησίες μας και αλλαγές στην Ανάσταση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού.
Όσο και αν προσπαθούν οι υποκριτές Γραμματείς και Φαρισαίοι να ανατρέψουν την ιστορία, να προσβάλουν τους Χριστιανούς και την Ορθοδοξία με προσχήματα υπερμεταδοτικών, θανατηφόρων ιών που θεραπεύονται με φάρμακα όταν κολλάνε αυτούς, ένα έχουμε να τους πούμε: Αλίμονό σας, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους οι οποίοι απέξω μεν φαίνονται ωραίοι, ενώ από μέσα είναι γεμάτοι με κόκαλα πεθαμένων και με όλες τις ακαθαρσίες.
Έτσι και είστε και σεις, απέξω μεν φαίνεσθε δίκαιοι προς τους ανθρώπους, ενώ από μέσα είστε γεμάτοι από υποκρισία και κάθε ανομία.

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-7)
  1. Σμυρνιος Αντώνης 2 χρόνια πριν

    Εκκλησιαστικώς η Κυριακή ξεκινάει με την δύση του ηλίου το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου στις 20:30, και όχι στις 24:00. Το να γράφει αθεολόγητες ανοησίες η Ραχήλ Μακρή είναι κατανοητό. Το να γράφει όμως και ο ιστότοπος που υποτίθεται έχει στοιχειώδη σχέση με την εκκλησιαστική ζωή και θεολογία, είναι γελοίο.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.