Σύσσωμη η Ομογένεια στην Αυστραλία έχει στρατευτεί στο πλευρό των πληγέντων από τις πυρκαγιές οργανώνοντας δράσεις και εράνους για τη συγκέντρωση βοήθειας. Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας βρίσκεται στη πρώτη γραμμή.

Δραματικές χαρακτηρίζει τις ώρες που ζουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος.

Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέπτεται όλα τα πύρινα μέτωπα συνομιλεί και στηρίζει τα μέλη των πυροσβεστικών συνεργείων και τους εθελοντές που δίνουν την μεγάλη μάχη και έσωσαν ακόμη και το Ορθόδοξο Μοναστήρι της Παντάνασσας στην Νότια Ουαλία το οποίο κινδύνευσε από την «κόλαση» της φωτιάς…

«Ετούτες τις δραματικές ώρες, που η αυστραλιανή κοινωνία δοκιμάζεται από μια μεγάλη καταστροφή, η Αρχιεπισκοπή μας έχει στρέψει όλες τις δυνάμεις, υλικές και πνευματικές στην ανακούφιση όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές και στον τερματισμό αυτής της πύρινης κόλασης, που εξακολουθεί να απειλεί ανθρώπους, ζώα και περιουσίες» επισημαίνει στο «Βήμα» ο Αρχιεπίσκοπος.

Η σκέψη μας, τονίζει «βρίσκεται πρωτίστως στις οικογένειες των ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους. Συμμεριζόμαστε τον πόνο και τον οδυρμό τους και προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων. Συμπάσχουμε επίσης, με τους τραυματίες και προσευχόμαστε για την τάχιστη αποκατάσταση τις υγείας τους».

Στη συνέχεια απευθύνει έκκληση να στηριχθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτή την στιγμή.

Μάλιστα σημειώνει ότι είναι συγκινητική η ανταπόκριση που βρίσκει από τους πιστούς, από τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.