Μεγάλη οικολογική καταστροφή έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες. Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους.

Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές, ενώ εκατοντάδες ιδιοκτησίες έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών. Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να σώσει το σπίτι ενός φίλου του.

Η χθεσινή μέρα ήταν μια από τις χειρότερες ημέρες από τη στιγμή που τον Σεπτέμβρη ξεκίνησαν οι πυρκαγιές στην Αυστραλία.

«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», δήλωσε η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας. «Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Αρκετά χωριά κινδυνεύουν να αφανιστούν εντελώς».

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κάλεσε χθες σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση, 3.000 έφεδρους του στρατού να βοηθήσουν στο έργο των πυροσβεστών.
Φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί. Εκατομμύρια τα μηνύματα συμπαράστασης στα social- media από τους followers.

Περισσότερες από 130 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, πολλές εκτός ελέγχου. Στη Βικτόρια οι αρχές διέταξαν εκκένωση περιοχών λόγω των επικίνδυνων διαστάσεων που έχουν πάρει έξι πυρκαγιές και εξέδωσαν έκτακτα δελτία για 11 άλλες, ενώ δεκάδες ακόμη μαίνονται.

Μεγάλη κινητοποίηση από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Την ίδια ώρα η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε καλεί τους πιστούς να συνεισφέρουν οικονομικά όσο μπορούν, προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τους εμπερίστατους αδελφούς που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Σήμερα σε όλους τους Ελληνορθόδοξους Ναούς θα περιαχθεί δίσκος για το σκοπό αυτό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.