Συναγερμός ενόψει του νέου κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τις περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας έχει σημάνει στις αρχές της Αυστραλίας, ενώ τα δεκάδες πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται, προκαλώντας σκηνικό κόλασης στη μεγάλη χώρα της Ωκεανίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περιοχές που ήδη έχουν πληγεί σε ικανό ποσοστό από τις πυρκαγιές, υπάρχει πρόβλεψη για ισχυρούς ξηρούς ανέμους. Με άλλα λόγια, οι συνθήκες όχι μόνο δεν βελτιώνουν τις προοπτικές για ύφεση του φαινομένου, αλλά αντιθέτως είναι ιδανικές για τη γέννηση νέων πυρκαγιών και ενίσχυση των μετώπων που ήδη ρημάζουν την Αυστραλία.

Η κατάσταση, παρά τις ευνοϊκές συνθήκες με την πτώση της θερμοκρασίας τα προηγούμενα 24ωρα, παραμένει απελιστική. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, πάνω από 130 μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται σε Νέα Νότια Ουαλία και Βικτόρια, εκ των οποίων πάνω από 50 συνεχίζουν τη δράση τους ανεξέλεγκτα.

Ήδη έχει διαταχθεί από την πολιτεία της Βικτόριας η εκκένωση κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της καταστροφής είναι 26 νεκροί, πάνω από 2.000 σπίτια καμμένα, σχεδόν ένα δισ. ζώα νεκρά και εκατ. στρέμματα παρανάλωμα του πυρός.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.