Πυρκαγιά ξέσπασε στον ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Η εκκλησία κάηκε ολοσχερώς, σχεδόν όλα χάθηκαν, η οροφή κατέρρευσε. Καταφέραμε να σώσουμε κάποιες εικόνες, αλλά, εκτός από υλικές απώλειες, είχαμε και ιστορικές απώλειες. Αυτή είναι η πρώτη Ορθόδοξη εκκλησία στη Βραζιλία», ανέφερε ο π. Παΐσιος Diaz, προϊστάμενος του ναού προσθέτοντας ότι ζημιές δεν υπέστη μόνο το ιερό βήμα.

Σύμφωνα με την αναφορά του ίδιου μέσου, η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής σε ένα από τα εμπορικά κτίρια που βρίσκονται δίπλα στον ναό στο κέντρο του Σάο Πάολο. Τα ακριβή αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα. Εκτός από τον ναό, η φωτιά έπληξε και τέσσερα γειτονικά κτίρια, ένα από αυτά ανήκε και στην εκκλησία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσής των κτιρίων.

«Αυτός ο ναός διατήρησε την ιστορική μνήμη της συρολιβανέζικης κοινότητας της Βραζιλίας, η διασπορά γεννήθηκε εδώ», δήλωσε ο Δημήτριος Attarian, γραμματέας του Επισκόπου της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ναού, το κτίριο που χτίστηκε το 1904 στέγαζε ένα μεγάλο αρχείο εγγράφων θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.