Για την Ιερά Μητρόπολή Ηλείας, η 3 Οκτωβρίου 2021, έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι συμπληρώθηκαν 40 ολόκληρα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ του Β’, η οποία έλαβε χώρα στον πανηγυρίζοντα περικαλλή και ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι Αθηνών στις 3/10/1981, υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, το Σάββατο 24η Οκτωβρίου 1981 ενθρονίστηκε πάνδημα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου και ανέλαβε τα Αρχιερατικά του καθήκοντα, εργαζόμενος έκτοτε μέχρι και σήμερα ακούραστα και αγόγγυστα, επιτελώντας ένα πλούσιο Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο. Μία πορεία ζωής, Θεοφιλούς διακονίας και προσφοράς ένας δρόμος χαρμολύπης. Μία διακονία με Χριστοκεντρικό περιεχόμενο και ευκλεούς Αρχιερατείας. Με κέντρο τον Χριστό και τον Άνθρωπο, ως Εικόνα Του.

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 40Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.