ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Aιχμές κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και θερμά λόγια για τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι επιφύλαξε με δηλώσεις του στο CNN Turk ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Άλλωστε η ρωσο-ουκρανική κρίση εμπεριέχει μέσα της και μια θρησκευτική πτυχή, αφού πριν την πολιτική κρίση προηγήθηκε η προσπάθεια της ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να αποκοπεί από την σφαίρα επιρροής του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μάλιστα, είχαν πρωτοστατήσει υπέρ της δημιουργίας αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας.

«Ο Πούτιν με τον πόλεμο δίχασε τους Ορθοδόξους. Η απόσταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης μετά από αυτήν την εξέλιξη μεγαλώνει. Μπαίνουμε σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο. Όλοι έχουν συνασπιστεί εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Επιπλέον μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ενώ κληθείς να σχολιάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού παραδέχθηκε πως πρόκειται για έναν δυναμικό ηγέτη πρόσθεσε:

«Δεν είναι εύκολο να κατανοήσουμε πώς πήρε μια τέτοια απόφαση. Κέρδισε το μίσος όλου του κόσμου».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.