Οικουμενικό Πατριαρχείο: Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στα «Νέα» με τον ίδιο να τοποθετείται, μεταξύ άλλων, επί του ζητήματος της περιβόητης βάπτισης στη Γλυφάδα, του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η χριστιανική πίστη μάς διδάσκει ότι ο Θεός αγαπάει όλα τα παιδιά του και δεν τα διαχωρίζει με κανένα απολύτως κριτήριο. Πιθανώς να μην είναι γνωστό, αλλά η Εκκλησία δεν αρνείται –και στην περίπτωση ενός βρέφους δεν μπορεί να αρνηθεί– το ιερό μυστήριο της βάπτισης σε κανέναν. Θα έλεγα μάλιστα ότι το ιερό μυστήριο της βαπτίσεως είναι το κατεξοχήν μυστήριο της απόλυτης χάριτος του Θεού. Πώς μπορούμε να αποκλείσουμε την πρόσβαση ενός παιδιού στο άπειρο έλεος του Θεού; Αυτό το αναγνώρισε ακόμα και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο γράμμα που αναφέρεται ότι έστειλε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ένταση προκλήθηκε διότι η Εκκλησία εκλήθη και πάλι να επιλέξει μεταξύ του ‘είναι’ και του ‘φαίνεσθαι’», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος για τη βάπτιση του τέκνου του ομόφυλου ζεύγους στη Γλυφάδα για την οποία βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής.

Στη συνέχεια της κουβέντας, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφύλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το ζήτημα, ξέρετε, δεν είναι αν η Εκκλησία έχει διαφορετική αντίληψη απ’ αυτήν του κράτους ή ενός μέρους του λαού. Το ζήτημα έγκειται στον τρόπο και στους λόγους με τους οποίους αποφαίνεται και συνδιαλέγεται η Εκκλησία».

«Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα έπρεπε να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να σταματήσει ο αδελφοκτόνος αυτός πόλεμος, να διαχωρίσει τη θέση του από την εγκληματική πολιτική του Πούτιν, και να ταυτιστεί με τους αδελφούς Ορθοδόξους, μεταξύ των οποίων ανήκουν και οι φίλοι μας Ουκρανοί Ορθόδοξοι. Και όπως είπε και ο Πατριάρχης μας, ο Πατριάρχης Μόσχας θα έπρεπε να επιλέξει ακόμα και την παραίτηση από το θρόνο του, παρά να ευλογήσει τα όπλα παίρνοντας το κρίμα τόσων αδικοχαμένων ανθρώπων», τόνισε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.