Για την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη μη αναφορά του στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μίλησε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, η κα. Δημητρίου ανέφερε πως μετά τη συνεδρία έγιναν παραστάσεις από την Κύπρο στον Ουκρανό Πρέσβη, καθώς κατά την αντιφώνηση της στην οποία αναφέρθηκε στην Τουρκική εισβολή, χάθηκε η σύνδεση με το γραφείο του Ζελένσκι.

‘Όπως ανέφερε, έγινε προσπάθεια σύνδεσης από τους τεχνικούς της Βουλής, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σημείωσε πως μετά το πέρας της συνεδρίασης επικοινώνησε με τον Ουκρανό πρέσβη για να ζητήσει εξηγήσεις, με τον ίδιο να της αναφέρει πως υπήρξε πρόβλημα στη σύνδεση στην Ουκρανία και πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση και σκοπιμότητα για διακοπή της.

Η τοποθέτηση της Προέδρου της Βουλής θα δοθεί στο γραφείο του Ζελένσκι μεταφρασμένη στα Ουκρανικά.

Κληθείσα να σχολιάσει εάν έγινε από την πλευρά μας συνεννόηση πριν από την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας ώστε να διασφαλιστούν ή να επιδιωχθεί να υπάρξουν τοποθετήσεις που θα ικανοποιούσαν τη δική μας πλευρά, η κα. Δημητρίου ανέφερε πως έγινε όλη η προεργασία από πλευράς συνεννόησης, ωστόσο, από εκεί και πέτα δεν προκρίνεται ούτε είναι διπλωματικά σωστό να υποδείξεις σε κάποιον το τι θα πει.

Μιλώντας για τη μη αναφορά Ζελένσκι στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η κα. Δημητρίου είπε πως δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον να πει κάτι, ωστόσο, αναμέναμε ότι θα υπήρχε μια διπλωματική έστω τοποθέτηση, ειδικότερα για μια χώρα που κατανοεί απόλυτα τι σημαίνει εισβολή και συνεχόμενη κατοχή, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό.

Σχολιάζοντας το εάν υπήρχαν διαφωνίες για την παρουσία του Ζελένσκι στη Βουλή, η κα. Δημητρίου απάντησε πως υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις και ανησυχίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.