Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αθανάσιος Μαρτίνος» του Ιδρύματος Περιθάλψεως Ατόμων με νοητική υστέρηση και Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Βαρνάβα Αττικής.

«Ο πραγματικός Ανθρωπισμός, η πραγματική αρχή της ισότητας, σημαίνουν ότι βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο ο οποίος έχει ανάγκη, ώστε ο άνθρωπος αυτός, και ιδίως από την μικρή του ηλικία, να ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τους άλλους και να έχει ίσες ευκαιρίες», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την προσφορά του ευπατρίδη, όπως τον χαρακτήρισε, Αθανάσιου Μαρτίνου, και υπογράμμισε ότι αποτελεί παράδειγμα τόσο εκείνος όσο και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για όλους τους Έλληνες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα είναι και τώρα και στο μέλλον, αρωγός και συμπαραστάτης της πρωτοβουλίας, την οποία με γενναιότητα και γενναιοδωρία έχουν αναλάβει και έκανε λόγο για ένα οφειλόμενο χρέος, απέναντι σε μια δράση, που, μέσ’ από τον Ανθρωπισμό και την Αλληλεγγύη, υπηρετεί, στο ακέραιο, τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

«Γιατί ο πολιτισμός μας, αλλά και ο κοινός μας ευρωπαϊκός πολιτισμός, εκεί στηρίζονται: Στον άνθρωπο. Επιπλέον δε η δραστηριότητά σας είναι υποδειγματική, διότι ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που ο Ανθρωπισμός και η αρχή της ισότητας επιβάλλουν για όλα εκείνα τα άτομα, τα οποία εμφανίζουν νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.