Τις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου και Ιορδανίας σε όλους τους τομείς επεσήμαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’, σε κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση τους.

Από την πλευρά του ο Βασιλιάς της Ιορδανίας είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο «γνωρίζω την ηγεσία σας, πάντοτε την παρακολουθώ και εντός της ΕΕ και για τα θέματα της Μεσογείου και για τις ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Γνωρίζω πόσο πολύ μιλάτε εκ μέρους της χώρας μου, με τον ίδιο τρόπο που μιλώ και εγώ και συνεπώς, εκ μέρους της Κυβέρνησης μου και του λαού της Ιορδανίας σάς ευχαριστώ για αυτή τη φιλία και για την ηγεσία σας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο τιμητικό άγημα απέδιδε τιμές και έγινε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου – Ιορδανίας.

Στη συνέχεια ο Βασιλιάς της Ιορδανίας κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.