Ψυχοσάββατο στις 6 Ιουνίου, μην ξεχάσουμε τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.

Ψυχοσάββατο στις 6 Ιουνίου, μην ξεχάσουμε τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.
Γνωρίζω πολύ καλά το δύσκολο έργο της ιεραποστολής, και είχα την ευλογία να με χειροτονήσει ιερέα, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Β. Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος. Όλα αυτά τα χρόνια, που είμαι ιερέας στην μητρόπολη Μαδαγασκάρης, έχω αφιερώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στην ιεραποστολή. Όλα αυτά τα χρόνια ότι καταφέρνω και κάνω, το κάνω με την δική σας αγάπη, με την δική σας βοήθεια και με την δική σας συμπαράσταση. Πάντα νιώθω ευγνώμων και υπόχρεος απέναντι σας. Δίχως την δική σας συμβολή δεν θα είχα κάνει τίποτα, διότι η ομαδικότητα έχει ευλογηθεί και οι φίλοι Ιεραποστολής Μαδαγασκάρης είναι μια μεγάλη ομάδα αγάπης.
Ελάχιστη ανταπόδοση των όσων έχετε προσφέρει για το έργο της ιεραποστολής μας, είναι να μνημονεύσω στις 6/6/2020, που είναι Ψυχοσάββατο τα ονόματα αγαπημένων κεκοιμημένων σας.
Παρακαλώ μόνον ονόματα κεκοιμημένων αδελφών μας.
Με την αγάπη του Κυρίου μας και τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ιγνατίου, π. Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Ψυχοσάββατο Πεντηκοστής.
Εννέα μέρες μετά την Ανάληψη του Χριστού, δηλαδή το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής, η Εκκλησία μνημονεύει όλους τους κεκοιμημένους από τον Αδάμ μέχρι σήμερα. Το Ψυχοσάββατο αυτό, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, φτιάχνουν τα χρυσά κόλλυβα.

Το Σάββατο, λοιπόν, πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής η ελευθερία των ψυχών τελειώνει και πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους στον ουρανό και μάλιστα χορτάτες.

Οι συγγενείς το πρωί της Παρασκευής, φτιάχνουν τα κόλλυβα τα οποία πηγαίνουν στην εκκλησία το απόγευμα να τα διαβάσει ο ιερέας, ώστε οι ψυχές των νεκρών τους να «φάνε» και να επιστρέψουν στον ουρανό χορτασμένες από το συχώριο που θα τους δίνει ο κόσμος.
Αιωνία η μνήμη αυτών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.