Ψυχοσάββατο σήμερα και στους περισσότερους ναούς της χώρας η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς καθώς, από την Πέμπτη 4 Μαρτίου, ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Από σήμερα ακόμη δύο περιοχές, η Φωκίδα και τα Ανώγεια, μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ η ένταξη της Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο» αναστέλλεται, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Τι ονομάζουμε Ψυχοσάββατο
Όλα τα Σάββατα του εκκλησιαστικού έτους, είναι αφιερωμένα στους κεκοιμημένους. Όμως, ειδικά αυτό το Σάββατο που προηγείται της Κυριακής της Απόκρεω, όπως κι εκείνο πριν από την Πεντηκοστή, ονομάζονται ψυχοσάββατα και συνδυάζονται με τέλεση μνημοσύνων για τις ψυχές όλων των Χριστιανών, από τον προπάτορα Αδάμ έως και σήμερα.

Ο λόγος που η Εκκλησία μας καθιέρωσε το Σάββατο των Ψυχών, παρ’ ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι διότι πολλοί αδελφοί μας κατά καιρούς απέθαναν σέ μικρή ηλικία ή στην ξενιτιά ή στη θάλασσα, ή σέ πολέμους, ή στα όρη και τούς κρημνούς ή και μερικοί, λόγω πτωχείας, δεν αξιώθηκαν των διατεταγμένων μνημοσύνων, «οἱ θεῖοι Πατέρες φιλανθρώπως κινούμενοι θέσπισαν τό μνημόσυνο αυτό υπέρ πάντων τῶν ἀπ’ αἰῶνος εὐσεβῶς τελευτησάντων Χριστιανῶν».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.