Το Σάββατο 6 Ιουνίου (Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής) ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νεαπόλεως.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των απ᾽ αιώνος κεκοιμημένων αδελφών, πατέρων, μητέρων, πάππων, προπάππων και συγγενών ημών και υπέρ της κατατάξεως των ψυχών αυτών μετά των αγίων και των δικαίων.

«Οι κεκοιμημένοι δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να ζητήσουν άφεση αμαρτιών, ούτε να προσευχηθούν, ούτε να απευθυνθούν στο Θεό. Και αυτό που δεν μπορούν να κάνουν εκείνοι ερχόμαστε εμείς οι ζωντανοί να το αναπληρώσουμε, προσευχόμενοι για την σωτηρία της ψυχής τους. Είναι λοιπόν μια έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης προς τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, ακριβώς όπως εκφράζει την αγάπη του ο αληθινός Τριαδικός Θεός προς το Σώμα της Εκκλησίας», ήταν το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς το ευσεβές εκκλησίασμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο σεβαστός Ποιμενάρχης τέλεσε επί του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Δημητρίου, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Προκατόχων αυτού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.