ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 3 Ιουνίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Ψυχοσάββατου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος με τα τρισάγια του Ψυχοσάββατου προ της Πεντηκοστής - Ευλογία και Προσευχή για τους κεκοιμημένους.

Θεία Λειτουργία 3 Ιουνίου 2023 στις 07.00 το πρωί. Σάββατο των Ψυχών. Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής. Τρισάγια και Μνημόνευση Ψυχών. Οι Άγιοι Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος οι Μάρτυρες. Η Οσία Ιέρεια η Μάρτυς.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Ψυχοσαββάτου 3 Ιουνίου 2023 της εορτής του Ψυχοσάββατου προ της Πεντηκοστής με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Ψυχοσάββατο 3 Ιουνίου 2023 07.00 – Τρισάγια του Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής.

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής – Ψυχοσάββατο 3 Ιουνίου 2023 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ψυχοσάββατου προ της Πεντηκοστής. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής

Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής, λέγεται – «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το δεύτερο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους.

Ο λόγος που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας, παρ’ ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι ο εξής: Επειδή πολλοί κατά καιρούς απέθαναν μικροί ή στην ξενιτιά ή στη θάλασσα ή στα όρη και τους κρημνούς ή και μερικοί, λόγω πτώχειας, δεν αξιώθηκαν των διατεταγμένων μνημοσυνών, «οι θείοι Πατέρες φιλανθρώπως κινούμενοι θέσπισαν το μνημόσυνο αυτό υπέρ πάντων των άπ’ αιώνος εύσεβώς τελευτησάντων Χριστιανών».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή του Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.