ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ψυχοσάββατο, Πεντηκοστή, Αγίου Πνεύματος! Παραμένει στους Αγίους Ακινδύνους ο σκούφος του Αγίου Παισίου για προσκύνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, αναμένεται να χτισθεί νέο παρεκκλήσι του Αγίου Παισίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Ακινδύνων.

Ο Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Οι Άγιοι Μάρτυρες Ακίνδυνος και οι συν αυτώ ήταν όλοι αξιωματούχοι του Πέρση βασιλιά Σαπώρ του Β’. Το 330 μ.Χ..

Οι Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος μαρτυρικά και ένδοξα, παρέδωσαν όλοι τη μακάρια ψυχή τους στο ζωοδότη Χριστό. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένας Ιερός Ναός προς τιμή των Αγίων Ακινδύνων και βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Ιστορικό μικρού Ναϊδρίου των Αγίων Ακινδύνων
Ιστορικά το πότε χτίστηκε το μικρό εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων αποτελεί ένα αναπάντητο ερώτημα καθώς δεν βρέθηκε κάποια επιγραφή μέσα σε αυτό και δεν αναφέρεται, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, κάτι σχετικό σε κάποια βιβλιογραφία. Οι εκδοχές είναι δύο.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή η ανέγερση του ανέρχεται στα μέσα του 15ου αιώνα περί το τέλος της φραγκοκρατίας και στα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Μία δεύτερη εκδοχή θέλει το κτίσιμό του στους βυζαντινούς χρόνους τον 17ο με 18ο αιώνα. Η αναγέννηση και η ανάδειξη του μικρού Ναϊδρίου έγινε γύρω στο 1920 ύστερα από αιώνων σιωπής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.