Το Σάββατο των Ψυχών 22 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ε?σταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού.

Εκεί με τη συμμετοχή, εκτός των ανωτέρω, και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο, κάνοντας αναφορά στην μεγάλη αξία της προσευχής της στρατευομένης Εκκλησίας υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων, και λίγο πριν την Απόλυση, κατά την εκκλησιαστική τάξη, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στη Σχολή Γονέων της Ι. Μητροπόλεως, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπεύθυνος της Σχολής, Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου και ομιλητής της τελευταίας για φέτος συνάξεως της Σχολής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η σχέση τ?ν συζύγων» και, εν συνεχεία, ανέπτυξε εποικοδομητικό διάλογο με τους συμμετέχοντες γονείς.

Στο κλείσιμο, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη, για την εισήγησή του, τον π. Θεοφύλακτο, τον ευχαρίστησε για την λειτουργία της Σχολής, ενώ ευχαρίστησε και τους γονείς για την αθρόα προσέλευσή τους και φέτος. Με αφορμή το υπό διαπραγμάτευση θέμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις σχέσεις των συζύγων, όπως αυτές πρέπει να διέπονται, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ακολουθίας του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου παρακολούθησε το Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργάνωσε η Πολιτιστική Δραστηριότητα του Ενοριακού Ι. Ν. Αγ. Μαρίνας Χαλκίδος. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν η χορωδία Βραυρωνίας Αρτέμιδος, η μικτή τετραφωνική χορωδία Αυλωναρίου, η μικτή χορωδία Δ.Ο. Θηβών, η χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus», η χορωδία του συλλόγου γυναικών «Η ΕΚΦΡΑΣΗ», η μικτή πολυφωνική χορωδία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ν. Αρτάκης, η Δημοτική χορωδία Σπάτων/Αρτέμιδος και η πολυφωνική χορωδία Αγ. Μαρίνας Χαλκίδος.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, της Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, όπου και χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο-Εφημέριο της εκεί Ενορίας και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, με τον εμπνευσμένο και θεολογικό λόγο του, αναφέρθηκε στη διδασκαλία της Εκκλησίας περί Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.