Με ψήφισμά της η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των μελών της Σχολής στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο μακαριστός άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στο οικογενειακό και συγγενικό του περιβάλλον. Όσοι τον γνώρισαν μιλούν για ένα άνθρωπο καλοκάγαθο, σώφρονα, κοινωνικό, και λαμπρό επιστήμονα με τεράστια προσφορά στο χώρο της βυζαντινής μουσικολογίας και ψαλτικής τέχνης.

Παρακάτω διαβάστε το ψήφισμα:

Τα μέλη της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ πληροφορήθηκαν κατώδυνα την αδόκητη απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου, αναπληρωτή καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Δημητρίου Μπαλαγεώργου.

Ο Δημήτριος Μπαλαγεώργος, εξαίρετος πανεπιστημιακός δάσκαλος, ερευνητής και καλλιτέχνης, διακρινόταν για την ευγένεια και την ευπροσηγορία του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους και τους φοιτητές του και προσέφερε ουσιαστικό έργο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και στη Φιλοσοφική Σχολή.

Μετά το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του, τα μέλη της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

Να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των μελών της Σχολής στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου
Να κυματίζει επί τριήμερο μεσίστια η σημαία της Σχολής
Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία ο Κοσμήτωρ της Σχολής
Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του αοιδίμου συναδέλφου
Να ανασταλεί η διοικητική λειτουργία της Σχολής την ώρα της εξοδίου ακολουθίας
Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο
Ο Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής

Καθηγητής Αχιλλεύς Γ. Χαλδαιάκης

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.