Παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδ. Καράογλου συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στο ιστορικό κτήριο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, έδρα του Ιδρύματος.

Κατ’ αυτό:

α. εξέδωσε ψήφισμα για την Αγία Σοφία. Τυχόν μετατροπή της σε τζαμί, αυτό θα σήμαινε σύγκρουση πολιτισμών και θρησκειών, χριστιανικού και ισλαμικού κόσμου.

Τα οικουμενικά πολιτιστικά μνημεία, χριστιανικά και ισλαμικά και άλλα, υπό την προστασία της Unesco, νοηματοδοτούν σύγκλιση και όχι αντιπαλότητα του ανθρωπίνου Γένους, άσχετα από φυλή, γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό και χρώμα.

Το ψήφισμα ομοφώνως έγινε αποδεκτό και δημοσιοποιήθηκε απο το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr.

β. Ασχολήθηκε με την έκδοση λευκώματος για τη συμβολή του Κλήρου στου Αγώνες του Έθνους, με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821.

γ. Απένειμε τους τίτλους των Επιτίμων Μελών του Ιδρύματος στους: Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου για την πολιτική σύνεση που τον διακρίνει∙ στον Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, ως διακεκριμένο Αρχιερέα στον Κόσμο της Ορθοδοξίας∙ στον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα για τα 50 χρόνια εκκλησιαστικής και εθνικής προσφοράς του∙ στον τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Παναγιωτάκη για το ακαδημαϊκό του έργο∙ στον Εκδότη – Διευθυντή της Romfea.gr κ. Αιμίλιο Πολυγένη για την προσφορά και συμβολή του στην υγιή και αντικειμενική εκκλησιαστική ενημέρωση καθώς και για την προβολή του έργου του ΙΕΘΠ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.