Στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, μετέβη αιφνιδίως σήμερα ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. Η επίσκεψη του αναζωπύρωσε τις φήμες για κίνηση της Τουρκίας στην Αμμόχωστο. Οι φήμες αναφέρουν πως είναι δυνατόν να ανοίξει η παραλία της πόλης, ως ένδειξη της πρόθεσης για άνοιγμα της Αμμοχώστου και εποικισμό της.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα αλλάζει το στάτους της Αμμοχώστου η οποία από το 1974 είναι κλειστή και θεωρείται στρατιωτική ζώνη υπό την ευθύνη των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.

Το 2017 είχε ανοίξει ένα μέρος της παραλίας και τώρα οι φήμες θέλουν άνοιγμα και του υπόλοιπου μέρους, ώστε να ενισχυθεί η υποψηφιότητα Τατάρ, έναντι αυτής του Μουσταφά Ακιντζί, λίγο πριν τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, θέτοντας υπόψη τους τις ανησυχίες της Λευκωσίας και ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε να τερματιστεί κάθε πρόθεση της Άγκυρας για την Αμμόχωστο. Σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.