Ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βλαντίμιρ Λεγκόιντα διέψευσε την φήμη ότι η Εκκλησία δε θέλει να κλείσει τους ναούς για να μην χάσει έσοδα.

«Σε ανεύθυνες πηγές στο διαδίκτυο διαδίδονται παράξενες φήμες ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κλείνει ναούς και μοναστήρια δήθεν για το λόγο που δε θέλει να χάσει έσοδα. Και οι ναοί συγκρίνονται με εστιατόρια, τα οποία «θαρραλέα και υπεύθυνα» αναγκάστηκαν να κλείσουν. Βεβαίως αν πιστεύεις ότι ο Θεός δεν υπάρχει, μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι οι ναοί είναι σταθμοί όπου γίνεται εναλλαγή χρημάτων με κεριά. Αν όμως έστω μία φορά πήγες στο ναό, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αλήθεια», έγραψε ο Λεγκόιντα στο Telegram-channel την Παρασκευή.

Τονίζει εκ παραλλήλου ότι ο ιερέας είναι «πνευματικός ιατρός που πρέπει, όπως και ο κανονικός ιατρός, να υποδέχεται όσους του έρχονται, όσο και να θέλει να κάτσει σε καραντίνα». Ταυτόχρονα πολλοί ιερείς είναι άνω των 65 ετών, αλλά κανένας δεν τους απαλλάσσει από το ποιμαντικό χρέος τους, όπως δεν απαλλάσσονται οι ιατροί και οι αξιωματικοί, επειδή και ο ιερέας ορκίζεται να υπηρετεί τους ανθρώπους, τόνισε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.