ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Νέα προβλήματα έρχονταο αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα 2019 ενώ σε αναμονή βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι για τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 , επικουρικές, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Τα νέα δεδομένα αξιολογούνται αυτές τις ημέρες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και αρμόδιες πηγές εξακολουθούν να εμφανίζονται ιδιαιτέρως «μετρημένες» ως προς το εύρος των έξτρα παροχών.

Το σύνθημα «πρώτα μετράμε και μετά μιλάμε» συνεχίζει να δίνει τον τόνο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους .

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Ο υφυπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης, «τρέχει» εκ νέου μια άσκηση ανώτατων οροφών δαπανών ώστε να περιοριστεί η υποεκτέλεση και οι όποιες έξτρα δαπάνες να αποδοθούν στην οικονομία, έναντι της αναγκαστικής συσσώρευσης του μαξιλαριού διαθεσίμων που θα έφερνε τυχόν διαπίστωση υπερπλεονάσματος μετά το κλείσιμο του έτους.

Επιστρέφοντας στα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού, οι φόροι, με επιμέρους αρρυθμίες σε έσοδα από ΦΠΑ και φορολογία εισοδήματος, είναι αυξημένοι κατά 50 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο σε σχέση με το νέο στόχο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Επιμέρους προκύπτει υστέρηση 35 εκατ. ευρώ στα έσοδα από ΦΠΑ και 21 εκατ. ευρώ από φόρο εισοδήματος ενώ οι εισπράξεις ΕΝΦΙΑ εμφανίζονται αυξημένες κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο.

Στο μέτωπο των δαπανών «υπεύθυνο» για τη μισή περίπου υστέρηση είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (-811 εκατ. ευρώ οι δαπάνες στο δεκάμηνο) ενώ 269 εκατ. ευρώ λιγότερες από τις προϋπολογισμένες είναι οι δαπάνες για αγορές αγαθών και υπηρεσιών.

Ο τελικός λογαριασμός είναι πιθανό να οδηγήσει σε υπερπλεόνασμα πέραν των 436 εκατ. ευρώ που προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών για φέτος, επηρεάζοντας ανάλογα και το εύρος του υπό διανομή «κοινωνικού μερίσματος».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε την Κυριακή πως το μέρισμα θα δοθεί «σε μετρητά και στο χέρι» προαναγγέλλοντας αποφάσεις εντός της εβδομάδας ενώ τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δημιουργούν προσδοκίες για κατά τι υψηλότερες εφάπαξ παροχές μέσα στον Δεκέμβρη.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Πρωθυπουργός άλλωστε είναι αυτός ο οποίος έχει υποδείξει με δηλώσεις του ενισχύσεις στα πλέον ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ προσωρινές, επικουρικές

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Δεκεμβρίου 2019 την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Το δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Δεκεμβρίου 2019 θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019)

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ) Δεκεμβρίου 2019 – Πληρωμή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.