Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του για την συνεχή επιμόρφωση του εφημεριακού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιείται την περίοδο 21 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2024 Σεμινάριο Λειτουργικής.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων Κληρικών σε Ακολουθίες και Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στη θεματολογία περιλαμβάνονται οι ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου, της Προθέσεως καθώς και τα Μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας, του γάμου και της βαπτίσεως. Επίσης θα παρουσιαστούν και θέματα οργάνωσης και διοίκησης.

Οι επιμορφούμενοι είναι Κληρικοί που χειροτονήθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία ενώ οι εισηγήσεις παρουσιάζονται από τους κληρικούς της Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Αρχιμ. Δημήτριο Μπίκα, Αρχιμ. Ευγένιο Ιωάννου, Πρωτοπρ. Σταύρο Σοφοτάσιο και Αρχιδιάκ. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.

Την έναρξη του Σεμιναρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της γνώσης του αντικειμένου που υπηρετεί ο Kληρικός καθώς και την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης με στόχο την επίτευξη λειτουργικής τάξης και ομοιομορφίας των τελουμένων.

Τις εισηγήσεις οι Κληρικοί μπορούν να τις παρακολουθούν είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.