Ι.Μ. ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ

Tην Τετάρτη το μεσημέρι ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Ξάνθης και Περιθωρίου Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης επισκέφθηκε, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Ξάνθης και εμβολιάσθηκε με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Κατά την έξοδό του, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως βλέπετε δεν πάσχω από κορωνοϊό. Σήμερα με την χάρη του Θεού έλαβα την τρίτη δόση του εμβολίου. Κατά την άσκηση των ιερατικών, ποιμαντικών και διοικητικών μας καθηκόντων εμείς οι ιερείς διαρκώς συναναστρεφόμαστε με τον λαό της περιοχής μας. Ως χριστιανός θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να προστατέψω πρώτα τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφομαι και δευτερευόντως τον εαυτό μου.

Για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή στήριξα την προσπάθεια του εμβολιασμού εμπράκτως.

Άλλωστε τα οφέλη του εμβολιασμού έχουν φανεί πρόσφατα και σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι πολλοί εμβολιασμένοι συνάνθρωποί μας, παρότι προσεβλήθησαν από τον ιό, πέρασαν την ασθένεια με ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα.

Ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως καλώ τους αδελφούς κληρικούς να προσέλθουν και να εμβολιαστούν, διότι αποτελούν δημόσια πρόσωπα και φέρουν ευθύνη έναντι των ενοριτών τους και όλης της τοπικής κοινωνίας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.