ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ: Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δείτε πως κάνουμε αίτηση για το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Δικαιούχοι – έκπτωση

Σε κάθε περίπτωση, για τους ενδιαφερόμενους που θα υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στο ΚΟΤ, όταν θα “ανοίξει” η ηλεκτρονική πλατφόρμα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες:

– Κατηγορία ΚΟΤ Α: Απαιτείται εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο (για εγκρίσεις προ διμήνου απαιτείται επικαιροποίηση της αίτησης στο ΚΕΑ).

– Κατηγορία ΚΟΤ Β: Εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα αν κάποιος κρίθηκε δικαιούχος Κοινωνικού Μερίσματος 2017. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη και τυχόν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις εφόσον έχουν εκκαθαριστεί.

Οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Για τυχόν φιλοξενούμενα ενήλικα μέλη, απαιτείται συναίνεση που δίνεται ηλεκτρονικά, όπως γινόταν και με το Κοινωνικό Μέρισμα.

Αναφέρεται δε ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.idika.gr/kot/ και μέχρι 30.09.2019 θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο ΚΟΤ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τον έλεγχο και την έγκριση (ή όχι) των νέων αιτήσεων παραμένουν ενταγμένοι στο ΚΟΤ οι υφιστάμενοι δικαιούχοι.

Πάντως, στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ είναι αναρτημένη εδώ και εβδομάδες η ακόλουθη ανακοίνωση: “Η εφαρμογή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση”.

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.