Ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος , όπως κάθε Πρωτομαγιά έτσι και φέτος επισκέφθηκε τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Οικισμού της Πλατείας της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τους Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο και π. Νικόδημο Κωτινούδη.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Νήφων Καζάνας, π. Νέστωρ Γρίμπας, π. Μελέτιος Τσόγκας και ο Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Κυζιρίδης, ο οποίος λειτουργικώς και διοικητικώς εξυπηρετεί την Ενορία.

Παρόντες και μετέχοντες της Αναστασίμου Λαμπράς Λειτουργίας όχι μόνον οι κάτοικοι της Πλατείας, αλλά και οι εξ αυτής καταγόμενοι Χριστιανοί που χαίρονται το άκουσμα της γλυκόλαλης καμπάνας κάθε χρόνο την 1η του Μαΐου. Επικεφαλής του ευλογημένου Λαού η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά κα Βασιλεία Λούρδα.

Ο Σεβασμιώτατος θεώρησε καλό να απευθυνθή στα πνευματικά του παιδιά αναλύοντας αυτή ταύτη την ουσία της Εκκλησίας, που είναι η μετοχή, μάλλον δε η βρώση και η πόση του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, μια διαρκής κλήση στο αέναο Μυστικό Δείπνο της Μεγάλης Πέμπτης, που Αναστάσιμα το βιώνει η Εκκλησία, ιδίως κατά την Λαμπροφόρο αυτή περίοδο.

«Λοιπόν, ας απολαύσουμε τη Δεσποτική Φιλοξενία που ο Κύριος προσφέρει απλόχερα σε όλους την χαρμόσυνη αυτή Ημέρα του Πάσχα, βαπτισμένη μέσα στα μύρα της περιοχής και ζωγραφισμένη στις Αναστάσιμες παρειές των ανά τους αιώνες Μαθητών του Αναστάντος!», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.