ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΡΓΙΑ: Παρότι οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά θα μεταφερθούν φέτος για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων της καραντίνας, δεν αναμένεται να επηρεάσει την αργία όσον αφορά τους εργαζομένους.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΡΓΙΑ: Η Πρωτομαγιά έχει κηρυχθεί υποχρεωτική αργία με το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017 κι ως εκ τούτου ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα για μία υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Ο καθορισμός της Πρωτομαγιάς ως υποχρεωτικής αργίας σημαίνει ότι κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, εκτός των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΡΓΙΑ: Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές θα πρέπει να καταβάλλουν στους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, κανονικά το ημερομίσθιό τους χωρίς καμιά προσαύξηση. Όσοι αμείβονται με μισθό θα πάρουν κανονικά τον μισθό τους, χωρίς περικοπή.

Εργαζόμενοι που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα δουλέψουν την Πρωτομαγιά, δικαιούνται να λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΡΓΙΑ: Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μηνιαίο μισθό και εργαστούν την Πρωτομαγιά, η επιπλέον αμοιβή εξαρτάται εάν η επιχείρηση λειτουργεί νομίμως τις Κυριακές ή όχι, όπως αναφέρει το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ για τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας.

Καθώς τα μέτρα περιορισμού παραμένουν σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου, αυτό σημαίνει ότι η Πρωτομαγιά μεταφέρεται για το Σάββατο, 9 Μαΐου 2020.

Ο κ. Πέτσας αναφερόταν στους εορτασμούς και τις πορείες, καθώς κάλεσε σωματεία και οι πολιτικές δυνάμεις να σεβαστούν την απόφαση.

Ειδήσεις- Πότε ανοίγουν Δημοτικά Σχολεία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.