Γράφει η Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η μνήμη του ιδρυτού της Εκκλησίας της Θράκης και Ευαγγελιστού της, Αποστόλου Ανδρέου, τιμήθηκε με λαμπρότητα στην πόλη του Σουφλίου, οπού ο νεόδμητος Ναός και η νεοπαγής ενορία που είναι αφιερωμένοι στον Πρωτόκλητο Απόστολο.

Των ιερών ακολουθιών του Εσπερινού και της ευλογίας των άρτων αφ´ εσπέρας, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός. Τις ιερές ακολουθίες παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, εκπρόσωπος της 50ης Ταξιαρχίας και ικανό εκκλησίασμα.

Μεταξύ αυτών προσήλθαν και μαθητές του Γενικού Λυκείου συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια και Καθηγητές του Σχολείου.

Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος το γεγονός τόνισε ότι «Η πολιτεία του Σουφλίου ήταν και είναι πλούσια σε βιός, σε παράδοσεις και ιστορία· από τις καθιερώσεως όμως, προ πενταετίας, του Αποστόλου Ανδρέου ως προστάτου της νεοπαγούς ενορίας έγινε πλουσιότερη, διότι οι άγιοι είναι θησαυρός αδαπάνητος και ανεκτίμητης αξίας, ενώ το βιός, η δόξα και οι τιμές είναι αγαθά εφήμερα και παροδικά».

Πρωτοκλήτεια Σουφλίου Πρωτοκλήτεια Σουφλίου Πρωτοκλήτεια Σουφλίου Πρωτοκλήτεια Σουφλίου Πρωτοκλήτεια Σουφλίου Πρωτοκλήτεια Σουφλίου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.