Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Οι αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από 1/1/2022:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 προηγουμένως.

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Δύο αυξήσεις αναμένονται εντός του 2022 στον κατώτατο μισθό. Η πρώτη θα υλοποιηθεί από 1η Ιανουαρίου, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη μέσα στην χρονιά.

Όπως έχει αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο για πλήρη απασχόληση αλλάζουν από 1/1/2022.

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι ύψους 2%, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει πως θα ακολουθήσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του έτους προκειμένου να ανταποκρίνεται το ύψος του στις αυξημένες τιμές της αγοράς.

Ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις που θα ισχύσουν για τον κατώτατο μισθό από την 1η Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, από το νέο έτος ο κατώτατος μισθός για τους υπαλλήλους αυξάνεται στα 663 ευρώ, ενώ με αναγωγή και των 14 μισθών, φτάνει στα 773,5 ευρώ. Επιπλέον, το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες θα ανέβει στα 29,62 ευρώ.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.