Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Μεγάλου Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και ευλόγησης της Αγιοβασιλειόπιτας και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2024 υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος, των Εφημερίων της πόλεως Τήνου και των Διακόνων και με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, της Αρχηγού της ελάσσονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, εκκλησιαστικών επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Διακονητών, του Εφόρου, των υπαλλήλων του Ιερού Ιδρυματος, Προέδρων και μελών τοπικών συλλόγων και φορέων, και ευλαβών Χριστιανών.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου Β’ σε όλους τους εκκλησιαζομένους και τους εορτάζοντες.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας διενεμήθη σε όλους η ευλογία της Αγιοβασιλειόπιτας καθώς και το ημερολόγιο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας για το 2024, το οποίο φέρει τον διακριτικό τίτλο «Ενθύμιον Τήνου» και είναι αφιερωμένο στα πρώτα επιστολικά δελτάρια που κυκλοφόρησαν με θέμα την Τήνο και το ΠΙΙΕΤ, στις αρχές του 20ου αιώνος. Τα επιστολικά δελτάρια είναι η πρώτη μορφή γραπτής επικοινωνίας με εικόνα.

Ακολούθως, η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τα κάλαντα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος και διενεμήθη στα μέλη της η ευλογία της Αγιοβασιλειόπιτας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.