Το πρωί της Κυριακής 1 Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου ο Όρθρος, και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη Βοσπόρου.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης.

Συμπροσευχήθηκαν πολλοί ενορίτες, μεταξύ των οποίων μέλη των δύο Εφοροεπιτροπών του Νεοχωρίου, με επικεφαλής τον κ. Λάκη Βίγκα, Άρχοντα Μεγάλο Χαρτοφύλακα, καθώς και προσκυνητές από διάφορα σημεία της Πόλης και από το εξωτερικό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην κατάμεστη από τους πιστούς Κοινοτική αίθουσα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιττα και την μοίρασε σε όλους, ευχόμενος για μια καλύτερη χρονιά. Κλιμάκιο ενοριτών έψαλε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς και στη συνέχεια παρατέθηκε εόρτια δεξίωση, όπου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν ακόμα περισσότερο άπαντες, κλήρος και πιστός λαός του Θεού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.