Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε την Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου Έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης, και εξέφρασε θερμές ευχές προς το πολυπληθές εκκλησίασμα και τους παρισταμένους Άρχοντες του τόπου, τους εκπροσώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι το έτος 2023 θα είναι το έτος της προετοιμασίες για τις επετειακές εκδηλώσεις του έτους 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών (1824-2024) από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων της πόλης και κάλεσε όλους σε συστράτευση και συναγερμό προετοιμασίας, προκειμένου να τιμηθεί η εν λόγω επέτειος ως εμπρέπει στην Εκκλησία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους Άρχοντες και όλο το εκκλησίασμα ανήλθαν στην αίθουσα του θρόνου, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της αγιοβασιλόπιτας και η χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τον πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Προδρόμου.

Ο Σεβασμιώτατος διένειμε την αγιοβασιλόπιτα, ενώ το φλουρί έλαχε στον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γεώργιο Μαρινάκη, ο οποίος απουσίαζε εκτός Κρήτης και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης κ. Στυλιανό Σπανουδάκη.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε προς όλους θερμές ευχαριστίες και εγκάρδιες ευχές, σε αυτήν την πρώτη του Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και ευχήθηκε όσο καιρό ζωής μας δώσει ο Θεός να τον αξιοποιούμε προκειμένου να αγιάζεται ο βίος μας και να επιτύχομε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη σωτηρία μας και την αιώνια κοινωνία μας με τον Θεό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.