Την Περιτομή του Χριστού, την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και την υποδοχή του νέου «Πολιτικού» Έτους 2021 εόρτασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μαζί με τους Ιερείς και τους πιστούς της Κορίνθου, τηρώντας πάντοτε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου 2021 τελέσθηκε η πρώτη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο για να εξυπηρετηθούν λειτουργικά περισσότεροι Χριστιανοί και στην συνέχεια, και αφού μεσολάβησε εύλογο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβαν χώρα η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Παναγιώτη Δεδάκη, εγγάμου, πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου εκ Κιάτου Κορινθίας, από τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο.

Το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Επί τη πρώτη του Έτους και περί της ενάρξεως των Εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» ανέγνωσε με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια ο Εφημέριος του Καθ. Ι. Ναού Πρωτ/ρος π. Γρηγόριος Θεοδώρου.

Στην σύντομη εορταστική ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Χάρη του Θεού, που ενεργεί εντός της Εκκλησίας και μας σκεπάζει όλους! Εν συνεχεία νουθέτησε τον νέο Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως μας τονίζοντας του ότι καθήκον των Κληρικών είναι να σώζουν το Ποίμνιο τους από τις επιθέσεις και τις παγίδες του διαβόλου.

Περί δε ώραν 11.00 π.μ. τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, τον άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους Ιερείς του Ι. Ναού, η επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2021, στην οποία προσήλθαν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Τόπου μας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Βασιλόπιττα και ευχήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στους παρισταμένους «Καλή και Ευλογημένη Χρονιά»! Παράλληλα, ευχήθηκε έτη πολλά σωτήρια και καρποφόρα στον εορτάζοντα Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Νανόπουλου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ολόθερμα τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη, για την άριστη, άρτια και αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Κορινθίας, που εν αντιθέσει με άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα στον ιδιαίτερο, λόγω των μέτρων, εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προς τέρψιν των Κορινθίων Χριστιανών, που και τα μέτρα τήρησαν απαρεγκλίτως προστατεύοντας την δημόσια υγεία και την τεράστια πνευματική τους ανάγκη κάλυψαν, καθώς δεν στερήθηκαν τον γεννηθέντα Χριστό ούτε αυτά τα Χριστούγεννα!

Το πρόγραμμα της ημέρας συνεχίστηκε με επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου, συνοδευομένου εξ Ιερέων, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή, όπου αντάλλαξαν Πρωτοχρονιάτικες ευχές και ευλόγησε την Βασιλόπιττα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.