Γράφει η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την 1η Ιανουαρίου 2018.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος κατόπιν προηξήρχε και της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας για την Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου, την οποία ο Κύριος καταδέχθηκε δίδωντας άλλο νόημα στην σαρκική περιτομή, την περιτομή των παθών και την απελευθέρωση της ψυχής καθώς και στον τιμώμενο Μέγα Βασίλειο, τον άγιο της Θεολογίας και της ελεημοσύνης.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής μετέφερε στους πιστούς το Μήνυμα επί τω νέω έτει 2018 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου , το οποίο ανεγννώσθη σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.

Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος τονίζει και προτρέπει όλους μας το νέο έτος 2018, το οποίο οι αναλυτές και μελετητές της παγκόσμιας ψυχολογίας έχουν χαρακτηρίσει, ως έτος τρόμου, να μεταποιήσωμε το αίσθημα του τρόμου σε δύναμη προσευχής και να καλέσωμε τον Χριστό υπερασπιστή της ζωής μας και του κόσμου.

Ενώ, όλοι οι άλλοι παράγοντες μας βυθίζουν σε προβληματισμό και κλονίζουν απειλητικά την αυτοπεποίθηση μας, η Εκκλησία μας με την ελπίδα, που φέρνει στη ζωή ο Κύριος ημών Ιησούς και με την ανακαινιστική Χάρη του Αγίου Πνεύματος, έρχεται να μας βγάλει από την αχλή της μελαγχολίας και να μας πει, ότι ο Λυτρωτής του κόσμου ημπορεί να ανατρέψει σχέδια και «βουλάς ἐθνῶν», ακόμα και τους νόμους της φύσεως να αναστείλει, προκειμένου να σώσει τον άνθρωπο.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία επί τη 1η του Νέου Πολιτικού Έτους παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, στο τέλος της οποίας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε επί τη ενάρξει του νέου πολιτικού έτους και χαρακτηριστηκά ανέφερε:

«Στους άρχοντας, τον ιερό κλήρο, το στρατό και στον ευλογημένο λαό εύχομαι χαρά, υγεία ευλογία, πρόοδο και ειρήνη να δώσει ο Θεός και κατά το νέο έτος. Σε όσους και όσες εορτάζουν να έχουν έτη πολλά και ιδιαιτέρως εύχομαι στον Ενδοξώτατο Ταξίαρχο Βασίλειο Μπέλλο, Διοικητή του ΚΕΥΠ εύχομαι να έχει υγεία και δύναμη να συνεχίζει το ευλογημένο έργο του. Χρόνια Πολλά, καλή και ευλογημένη χρονιά αδελφοί μου»!

Αμέσως μετά την Δοξολογία ο Ποιμενάρχης μας κατά το έθιμο μετέβη στο Περιφερειακό Κατάστημα Στερεάς Ελλάδος προκειμένου να ευλογήσει και να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και όλων των επισήμων.

Στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού τον Σεβασμιώτατο ανέμενε η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, η οποία υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Δημητρίου Μαντά παιάνισε την Φήμη του Σεβασμιωτάτου και τα Πανελλήνια πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, αποσπώντας την ευλογία του Ποιμενάρχου μας και τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του για καλή χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού. Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του Σεβασμιωτάτου.

Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία Πρωτοχρονιά 2018 στη Λαμία

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.