Παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Σταγών

Την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει το ήδη υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της Μητροπόλεως χωρίς να φέρει νέους κληρικούς γνωστούς του δείχνει περίτρανα το πόσο ψηλά σηκώνει τιν πήχη ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Με αυτόν τον τρόπο αποδίδει σεβασμό στους κληρικούς που πλαισιώνουν τη Μητρόπολη, διδάσκει ήθος, και αποδεικνύει ότι δεν έχει ανάγκη ΄΄φίλα προσκείμενους΄΄ ιερείς για να επιτελέσει το Έργο του.

Αναφορικά με τη συνέντευξη:

Ήταν μια συνέντευξη γνωριμίας με τον νέο ποιμενάρχη της περιοχής , με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι θετικές.

Ο κος Θεόκλητος ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει να ποιμάνει μια περιοχή ιδιαίτερη , λόγου της Μοναστικής Κοινότητας και ευχαριστεί τον Θεό που τον αξιώνει να το πράξει.

Ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πολλά για την περιοχή , αλλά θα προστατεύσει την Ιερότητα των Μετεώρων με όλες του τις δυνάμεις.

Θα συνεχίσει το έργο του Μακαριστού π. Μητροπολίτη Σεραφείμ και θα προσπαθήσει να το επεκτείνει περεταίρω.

Περιμένει την Υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και κατόπιν την κατάλληλη ημερομηνία που θα μπορέσει και ο Αρχιεπίσκοπος να παρευρεθεί , ώστε να γίνει η ενθρόνιση στην Καλαμπάκα.

Σε ερώτηση αν θα φέρει δικούς του συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν , ανέφερε ότι η Μητρόπολη διαθέτει αξιόλογους Κληρικούς και δεν χρειάζεται άλλους.

Έκλεισε λέγοντας « Περιμένετε να με δείτε και μετά θα μπορέσετε να με κρίνετε ….»

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.