Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στην Πατριαρχική Ιερατική Σχολή της Αγίας Σιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων χθες, Τρίτη 15 /28 Σεπτεμβρίου 2021.

Για το γεγονός αυτό τελέσθηκε Αγιασμός στο Ναό της Αγίας Τριάδος της Σχολής από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλο με τη συμμετοχή του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Γέροντος Αρχιγραμματέως, του Σχολάρχου και Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Διευθυντού του Οικοτροφείου Ιεροδιακόνου Συμεών του κ. Βασιλείου Γκοτσόπουλου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου, των καθηγητών και των μαθητών δοκίμων, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελου Βλιώρα.

Μετά ο πέρας της τελετής του Αγιασμού, ο Μακαριώτατος απηύθυνε Πατρικούς λόγους στους μαθητές, υπογραμμίζοντας τη σημασίαν της χριστιανικής και ελληνικής παιδείας, την οποίαν αυτοί λαμβάνουν στη Σχολή για τη διαμόρφωση έντιμων χαρακτήρων και την φοίτηση μετά την Λυκειακή αποφοίτηση τους σε Πανεπιστημιακές Σχολάς και την ένταξή τους στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα, εάν ελεύθερα θελήσουν να την επιλέξουν.

Εν συνεχεία ο Σχολάρχης Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος δεξιώθηκε τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία Αυτού και καλωσόρισε καθηγητές και μαθητές στην αίθουσα τελετών της Σχολής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.